Kaplan over taalbarrière bij Ajax: 'Hij sprak alleen Nederlands tegen me'

Kaplan over taalbarrière bij Ajax: 'Hij sprak alleen Nederlands tegen me'

7 maart - 15:42
51

Ahmetcan Kaplan is na maandenlang blessureleed helemaal opgeleefd bij Ajax. Na zijn sterke optredens tegen AZ en FC Utrecht, lonkt zijn Europese debuut. De 21-jarige Turk heeft een lastige periode achter de rug, waarin ook de taalbarrière een rol speelde.   

De Turkse verdediger vertelt in gesprek met de club dat hij een taalbarrière ondervindt in Amsterdam. "Mijn Engels is zwak, maar ik probeer er elke dag beter in te worden. Omdat ik de voetbaltermen wel ken, hindert het me verder niet." De centrale verdediger heeft meer moeite met de Nederlandse taal. "Toen ik tijdens mijn herstelperiode fysiotherapie kreeg, sprak de fysio steeds Nederlands tegen me. Toen leerde ik wat woordjes, maar het blijft een moeilijke taal."

Kaplan debuteerde eind februari voor Ajax 1. Hij geeft toe dat hij gespannen was tijdens zijn Eredivisie-debuut in Alkmaar. "Ik stond na anderhalf jaar weer voor het eerst op het veld, dus ik was best zenuwachtig. Als je zo lang niet hebt gespeeld weet je niet of het je gelijk weer goed afgaat. Maar ik heb me natuurlijk voor de volle honderd procent ingezet."

Donderdagavond wacht de ontmoeting in de Conference League met Aston Villa. Kaplan gaat er stiekem al vanuit dat hij weer in de basis zal starten tegen de Engelsen. "Dit wordt mijn eerste Europese wedstrijd voor Ajax. Het is een goede test voor ons en ik denk dat het een heel mooie wedstrijd wordt. Ik hoop dat we winnen en de volgende ronde halen."