Oranje heeft oefenprogramma voor EK rond: uitzwaaiwedstrijd in De Kuip

Oranje heeft oefenprogramma voor EK rond: uitzwaaiwedstrijd in De Kuip

7 maart - 17:18 Laatste update: 17:28
20

Het Nederlands elftal sluit de oefencampagne in aanloop naar het EK 2024 in Duitsland af met oefenwedstrijden tegen Canada en IJsland. Beide duels worden gespeeld in De Kuip, de thuisbasis van Feyenoord.

Oranje speelt op donderdag 6 juni tegen Canada, vier dagen later staat het treffen met IJsland op het programma. De interland tegen de Scandinaviërs is de traditionele uitzwaaiwedstrijd. Een dag later vertrekt de selectie van bondscoach Ronald Koeman naar Duitsland. Nederland heeft de voorbereiding op het EK nu compleet. Later deze maand oefent Oranje al tegen Schotland en Duitsland. 

Het Nederlands elftal kwam pas één keer eerder uit tegen Canada. In aanloop naar het WK in 1994 troffen de landen elkaar in Toronto. Oranje, met captain Ronald Koeman in de gelederen, troefde het gastland met 0-3 af. Met IJsland werden al twaalf keer de degens gekruist. Negen keer won Oranje, een keer eindigde de ontmoeting in een gelijkspel en twee keer won IJsland. De Scandinaviërs hopen zich via de play-offs nog te plaatsen voor het EK.

Nederland speelt zijn eerste EK-wedstrijd op 16 juni tegen een play-off-winnaar. Frankrijk en Oostenrijk zijn de andere tegenstanders in groep D.