Hato twijfelde geen moment over Ajax-verlenging: 'Wereld ligt aan mijn voeten ja'

Hato twijfelde geen moment over Ajax-verlenging: 'Wereld ligt aan mijn voeten ja'

12 maart - 18:56
54

Jorrel Hato is een blij man nu hij een nieuw contract heeft getekend bij Ajax. Voor de jonge verdediger was er geen twijfel en hij voelt dat 'de wereld aan zijn voeten ligt.'

De contractverlenging van de verdediger werd aangekondigd met de slogan: 'de wereld aan je voeten'. Hato kan zich ook wel vinden in die uitspraak over zijn huidige status in de voetballerij. "Het voelt wel zo inderdaad. Als je op deze leeftijd al best wel wat dingen hebt meegemaakt. Ook heb bereikt, dan mag je het ook wel zo noemen dat de wereld aan je voeten ligt."

Hato tekende een contract tot 2028 en twijfelde niet over dat besluit. "Ik ben trots op mezelf, maar ik voel ook dat anderen om me heen heel trots op me zijn. Ik weet van mezelf dat bij Ajax blijven goed voor mij is. Dit is pas mijn eerste echte jaar als basisspeler in de Eredivisie. Ik denk dat ik nog wel genoeg te leren heb, dus voor mij was de keuze niet moeilijk om bij Ajax te blijven."

De lastige periode van Ajax ging ook bij Hato niet in de koude kleren zitten. "Als je ineens zo veel wedstrijden achter elkaar niet wint, dan denk je er wel eens anders over na. Alleen als je realistisch blijft, dan denk ik dat ik voor mijn leeftijd en ontwikkeling hier zeker nog goed zit. Ik ga ook wel rustig om met die aandacht. Ik probeer er niet te veel om te letten. Ik zie wel eens dingen voorbij komen en natuurlijk is het leuk als grote clubs interesse hebben, maar ik trek me daar niets van aan."