Vermoedelijke Ajax-basis: vervanger voor geschorste Gooijer, Sutalo keert terug

Vermoedelijke Ajax-basis: vervanger voor geschorste Gooijer, Sutalo keert terug

14 maart - 09:43 Laatste update: 12:08
104

John van 't Schip kan in Birmingham niet beschikken over Steven Bergwijn, Steven Berghuis en Tristan Gooijer. Laatstgenoemde is geschorst na zijn rode kaart van vorige week donderdag. VoetbalPrimeur stapt in de schoenen de Ajax-trainer en tekent de verwachte basiself op voor het cruciale Conference League-duel met Aston Villa

Omdat rechtsback Gooijer vorige week donderdag in de 86e minuut zijn tweede gele kaart pakte, moet Van 't Schip een klein beetje puzzelen in de achterhoede. Dat Ajax opnieuw aantreedt met een vijfmansdefensie, lijkt zo goed als zeker. Rensch wordt dan zeer waarschijnlijk de rechtervleugelverdediger. Samen met Josip Sutalo, die weer terug is na zijn schorsing, Ahmetcan Kaplan, Jorrel Hato en Borna Sosa vormt hij dan de Amsterdamse achterhoede. 

Op het middenveld lijkt Van 't Schip met Jordan Henderson en Sivert Mannsverk twee balansbewakers te hebben gevonden, al vielen er na twee goede optredens tegen Fortuna Sittard weer de nodige gaten. Ook op het middenveld. Ondanks dat is het aannemelijk dat zij ook tegen Villa spelen. Henderson brengt daarnaast ook een stukje ervaring met zich mee. Hij speelde als speler van Liverpool immers al geregeld op Villa Park. 

Omdat Ajax voorin nog altijd niet kan beschikken over de geblesseerde Berghuis en Bergwijn, zullen Kristian Hlynsson en Kenneth Taylor weer 'voorin' op de vleugels staan. In de punt van de aanval zal Brian Brobbey staan, al werd hij tegen Fortuna nog uit voorzorg aan de kant gehouden, om halverwege de tweede helft toch in te moeten vallen. Okselfris zal hij om die reden niet zijn. De aftrap van Villa - Ajax is om 21.00 uur. 

De vermoedelijke opstelling van Ajax: Ramaj; Rensch, Sutalo, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk, Hlynsson, Brobbey, Taylor