Kudus blaast ESPN-analisten weg: Die zou Ajax goed kunnen gebruiken...

Kudus blaast ESPN-analisten weg: "Die zou Ajax goed kunnen gebruiken..."

14 maart - 20:50
17

Mohammed Kudus heeft donderdagavond de analisten van ESPN weggeblazen. In het Europa League-duel van West Ham United met SC Freiburg liet de Ghanees een onuitwisbare indruk achter.

Kudus maakte twee goals in de slotfase, maar speelde ook daarvoor al een uitstekende wedstrijd. "Welke club gaat hem ophalen?", vraagt Kenneth Perez zich hardop af bij Studio Europa. Om met een knipoog te vervolgen: "Die zou Ajax goed kunnen gebruiken..." Ajax verkocht Kudus afgelopen zomer voor 43 miljoen aan West Ham.

Marciano Vink noemt de eerste treffer van Kudus, na een lange solo, 'bizar'. Perez: "Ja, dit is een wereldgoal." Ook Pierre van Hooijdonk is lyrisch. "Deze jongen heeft alles." Perez: "Leuk om te zien dat een speler uit de Eredivisie moeiteloos mee kan in de Premier League. Dat heeft toch met zijn fysieke kenmerken te maken, die genetisch zijn bepaald."

Vink stelt vast dat Kudus 'de uitdaging miste bij Ajax'. "In zijn laatste jaar bij Ajax heeft hij fantastische wedstrijden gespeeld, maar hij gooide er soms ook met de pet naar. Ik had altijd het idee dat hij onder zijn kunnen voetbalde, dat hij te goed was voor de Nederlandse competitie. Zo voetbalde hij. Zo gemakkelijk."