Radeloze Van 't Schip erkent meerdere in Villa: 'Maar we hadden ook veel pech'

Radeloze Van 't Schip erkent meerdere in Villa: 'Maar we hadden ook veel pech'

14 maart - 23:59
77

John van 't Schip stelt dat vrijwel alles voor Ajax verkeerd is gegaan in de tweede helft van het Conference League-duel met Aston Villa. De trainer van de Amsterdammers hoopt dat zijn jonge ploeg het nodige opsteekt van de uiteindelijk vrij dramatische avond in Birmingham. 

Ajax verweerde zich in de eerste helft nog enigszins. Het kwam wel op achterstand, maar kreeg via Brian Brobbey nog wel een grote kans op de gelijkmaker. "Maar na rust valt alles uit elkaar", blikt Van 't Schip terug bij Veronica. De Ajax-trainer doelt daarmee op de tweede gele kaart voor Sivert Mannsverk en het uitvallen van zowel Josip Sutalo en Devyne Rensch.

Met tien man konden de Amsterdammers het simpelweg niet meer bijbenen. "En in de eerste helft was Kaplan al geblesseerd uitgevallen. Dan weet je dat je het heel moeilijk gaat krijgen. Toen was het eigenlijk onmogelijk om de boel nog bij elkaar te houden", vervolgt Van 't Schip, die enorm baalde van de rode kaart van Mannsverk. "Dat was meer omdat we op dat moment de wissel hadden klaarstaan om hem eruit te halen. Dan baal je dat dat gebeurt. Hij werd overlopen op het middenveld. Dat wilden we veranderen, maar daar kwamen we niet aan toe. Alles wat tegen kon zitten, dat zat vanavond ook tegen. In dit soort wedstrijden moet het ook meezitten en dat was niet het geval."

Ajax kreeg tussen de 60e en de 81e minuut uiteindelijk drie treffers om de oren. Vooral de vierde, waarbij Borna Sosa de fout in ging, was klungelig. Van 't Schip hoopt dat zijn spelers hier lessen uit trekken. "Maar daar hebben we nu niks aan. In dit soort wedstrijden moeten we er staan, maar dat ging heel snel de andere kant op. We verloren al onze duels in de tweede helft. Dit is wel een leerzame ervaring, dat je weet op welk niveau je moet zijn om verder te komen. Aston Villa heeft verdiend gewonnen, maar we hadden ook veel pech."