Bizarre actie: Roda-keeper Raatsie achter fan aan die biertje leegt over Kongolo

17 maart - 15:16 Laatste update: 15:59
43

Het werd zondag even onvriendelijk in de Limburgse derby. Een supporter van MVV leegde zijn biertje over Roda JC-middenvelder Rodney Kongolo. Teamgenoot Calvin Raatsie ging vervolgens verhaal halen bij de man.

Het ging tien minuten voor tijd mis in De Geusselt. Kongolo kwam na een duel in botsing met de reclameborden en bleef even op de grond liggen. Daar was de MVV-supporters niet van gediend, aangezien de thuisploeg tegen een 0-3 achterstand aankeek. De man gooide de inhoud van zijn beker bier over Kongolo heen.

Die even bijzondere als onsmakelijke actie wekte de wrevel van Raatsie. De doelman van Roda JC nam het voor zijn ploeggenoot op, sprong over de boarding en wilde de MVV-supporter confronteren. Vervolgens bemoeiden meerdere mensen zich ermee.

Toch besloot arbiter Pol van Boekel het duel niet te staken en na enkele minuten weerder verder te laten spelen. Raatsie en Kongolo lachten het laatst: Roda won overtuigend met 3-0 en blijft tweede in de Keuken Kampioen Divisie. MVV staat veertiende.