Transferrapport PSV: voltreffers Stewart zetten concurrentie in schaduw

Transferrapport PSV: voltreffers Stewart zetten concurrentie in schaduw

22 maart - 13:00 Laatste update: 17:03
114

Een oppermachtig PSV dendert in sneltreinvaart op de landstitel af. Dat dankt het mede aan het succesvolle transferbeleid van technisch directeur Earnest Stewart. VoetbalPrimeur bekijkt hoe de aankopen van PSV renderen.

We delen de aankopen van PSV in drie categorieën in: groen, oranje en rood. Het laat zich raden, groen is een succes, bij oranje kan het kwartje in principe nog twee kanten opvallen en een rood stempel betekent dat een aankoop niet voldoet.

Groen

Noa Lang
Blessureleed zit hem in zijn debuutseizoen bij PSV serieus dwars, maar op de momenten dat hij fit was toonde hij wel meteen zijn klasse. De Eindhovenaren gaan nog genoeg plezier beleven aan Lang, die één van de beste spelers in de selectie van Peter Bosz is.

Jerdy Schouten
Schouten maakt vanaf dag één een bijna verpletterende indruk. De controleur, die ook moeiteloos centraal achterin geposteerd kan worden, ontving in Italië al veel lof, maar bleef in Nederland toch wat onder de radar. Hij blijkt echter perfect te passen in de speelwijze van Bosz.

Malik Tillman
Earnest Stewart pikte landgenoot Malik Tillman op huurbasis op bij Bayern. De Amerikaanse spelmaker heeft al bewezen het verschil te kunnen maken. Als PSV in de buidel tast en hem weet te behouden, mag hij iets constanter worden, maar de potentie is onmiskenbaar aanwezig.

Sergiño Dest
Na mindere periodes bij FC Barcelona en AC Milan besloot de ex-Ajacied een stapje terug te doen. Dat pakt uitstekend uit, voor zowel Dest zelf als PSV. Defensief kan het nog een tikje beter, maar de vleugelverdediger voetbalt enorm makkelijk en is een grote kwaliteitsimpuls gebleken.

Oranje

Ricardo Pepi
Ook Pepi heeft zijn waarde al bewezen voor PSV. Als heuse supersub besliste de Amerikaan, die pas 20 jaar is, zondag weer de topper tegen FC Twente. Hij zit heel dicht tegen een groen stempel aan, misschien verdient hij die zelfs al, maar gezien zijn prijskaartje van elf miljoen zal de spits zich ook als basiskracht moeten bewijzen. Dat lukte hem nog niet, die paar keer dat hij de kans kreeg.

Rood

Hirving Lozano
Lozano keerde met hoge verwachtingen terug op het oude nest. Liefst 15 miljoen euro betaalde PSV voor de Mexicaan, die zijn vorm uit zijn eerste periode echter nog niet benadert. Gezien zijn die eerdere periode bij PSV en zijn prijskaartje, werd er op meer gerekend.

Armel Bella-Kotchap
Hij kan er zelf niet veel aan doen, maar ook Bella-Kotchap krijgt een rode kleur. De Duitser had centraal achterin de oplossing moeten zijn, maar blessureleed gooit roet in het eten. Pijnlijk genoeg is het de enige positie waar Bosz nog weleens over zal twijfelen in zijn elftal.

Conclusie

Met dank aan de topverkopen van Cody Gakpo en Noni Madueke een halfjaar eerder, kon Earnest Stewart meteen zijn stempel drukken bij PSV. De Amerikaanse td haalde vervolgens de ene na de andere voltreffer binnen. Mede door een duidelijke visie – de aanwinsten passen perfect in de speelwijze van Bosz – hebben de Eindhovenaren een voorsprong genomen op de concurrentie.