Nieuwe transfers in aantocht bij Roda JC: 'Categorie waarin we niet zochten'

Nieuwe transfers in aantocht bij Roda JC: 'Categorie waarin we niet zochten'

27-01-2017 15:59
21

Roda JC is nog lang niet klaar op de transfermarkt. Na Beni Badibanga en Ognjen Gnatic zijn de volgende (onbekende) versterkingen in aantocht: Stefan Savic en Simeon Raykov.

Het Algemeen Dagblad meldt dat het duo snel in Kerkrade wordt verwacht. De transfers zijn mogelijk door de investeringen van de nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev. Roda struint daardoor gretig de markt af. "Maar makkelijk is dat niet, met onze stand op de ranglijst", zegt Ton Caanen, technisch directeur van de hekkensluiter, tegen de NOS.

De klot tikt bovendien door. Deadlineday is over vier dagen. "We hopen deze dagen dus wat versterkingen te presenteren. We zijn bezig met twee of drie posities", aldus Caanen, die vrijdag dus al Badibanga en Gnjatic strikte. Dankzij de euro's van Korotaev spreekt Roda plotseling een serieus woordje mee op het transfertoneel.

Caanen: "Hiervoor konden we alleen transfervrije spelers halen. Nu kunnen we proberen om jongens los te weken bij clubs. Een afkoopsom betalen dus." Dat Korotaev naar verluidt één miljoen euro beschikbaar heeft gesteld, wil hij niet bevestigen. "Maar er is dusdanig veel gestort, dat we nu ook écht iets kunnen. Spelers benaderen van een categorie waarin we voorheen nooit zouden zoeken."