Update: Cabral officieel terug in Eredivisie: Dat maakt het extra mooi

Update: Cabral officieel terug in Eredivisie: "Dat maakt het extra mooi"

31-01-2017 18:13
10

Jerson Cabral keert terug in de Eredivisie. Sparta Rotterdam gaat de aanvaller op huurbasis overnemen van SC Bastia, waar hij niet aan de bak kwam.

Cabral kwam tot slechts 62 competitieminuten in Frankrijk, verspreid over zes wedstrijden. In de slotfase van de winterse transferperiode kreeg hij daarom groen licht om uit te kijken naar een nieuwe club - en die heeft zich met Sparta gemeld. Dat melden verschillende media, waaronder het Algemeen Dagblad en Voetbal International.

De Rotterdammers huren hem - als de onderhandelingen dinsdagavond tijdig worden afgerond - tot het einde van het seizoen van Bastia. Over een optie tot koop wordt niets gemeld. Cabral verdiende vorig seizoen door zijn goede prestaties bij FC Twente een transfer naar Frankrijk.

Bij Sparta keert Cabral terug in zijn geboortestad. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en gold als een groot talent, maar stapte in de winter van 2013 over naar FC Twente. Via ADO Den Haag, Willem II en opnieuw Twente kwam hij afgelopen zomer terecht bij Bastia.

Update 18.13: Sparta Rotterdam heeft Jerson Cabral binnen. De aanvaller wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van SC Bastia, bevestigt de club via de officiële kanalen. "Met Jerson voegen we aanvallende ervaring en rendement toe aan onze selectie. Met ruim honderd wedstrijden in de Eredivisie weet hij wat er van hem verwacht wordt", reageert trainer Alex Pastoor.

Cabral is blij met zijn rentree in Rotterdam, waar hij eerder voor Feyenoord speelde. "Ik ben opgegroeid in Rotterdam-West, dat maakt het extra mooi om met Sparta in de Eredivisie te gaan spelen", aldus de aanvaller (26), die nog niet in Nederland is. "Het is allemaal snel gegaan. Ik ben nu nog in Frankrijk, maar ik zal morgen al in Rotterdam arriveren om me te melden op Het Kasteel. Ik kijk uit naar de kennismaking met de groep en staf."