'De Boer overleeft Southampton-schifting en behoort tot laatste twee kandidaten'

'De Boer overleeft Southampton-schifting en behoort tot laatste twee kandidaten'

15-06-2017 19:47
7

Southampton gaat Frank de Boer en Mauricio Pellegrino uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Dat meldt The Telegraph donderdag.

De twee managers zijn na het afhaken van Thomas Tuchel, over wie de clubs al twijfels had, de grootste kandidaten om de woensdag ontslagen Claude Puel op te volgen. Southampton is volgens de krant al weken op zoek naar een nieuwe coach. Naast Tuchel was ook Roger Schmidt een kandidaat. Hij koos echter voor een lucratief contract bij Beijing Guo'an. Marco Silva werd ook overwogen, maar heeft de schifting niet overleefd.

Wedden

Meer odds

De laatste 24 uur heeft Southampton de lijst teruggebracht naar twee namen die een uitnodiging krijgen voor een sollicitatiegesprek. Ruim voor 29 juni, als de voorbereiding op het nieuwe seizoen begint, moet de nieuwe manager aangesteld zijn. De Boer was vorig jaar al dichtbij de managersfunctie bij Southampton, maar de club koos destijds voor Puel. De clubleiding zoekt naar een trainer die direct het respect van de groep krijgt en die tegelijkertijd kan werken in de structuur waarin de manager verantwoordelijk is voor het ontwikkelen, voorbereiden en selecteren van spelers.

Lees ook: Snel duidelijkheid over toekomst De Boer: "Je moet bij hem zijn"