'Kastaneer weggepest door ADO: uit groepsapp verwijderd en ontslagbrief op mat'

'Kastaneer weggepest door ADO: uit groepsapp verwijderd en ontslagbrief op mat'

05-07-2017 19:45
103

Gervane Kastaneer is bij ADO Den Haag weggepest. Dat stelt journalist Taco van den Velde in Voetbal International. De club heeft er alles aan gedaan om onder een belofte aan de aanvaller uit te komen.

Kastaneer stond in januari op het punt om naar FSV Mainz over te stappen toen ADO Den Haag het verzoek deed aan de aanvaller om nog één wedstrijd te spelen tegen PEC Zwolle, zogenaamd om afscheid te nemen van het eigen publiek. Hoewel de Duitse club en Kastaneer daar niet om stonden te springen vanwege de risico's, werd er uiteindelijk met het verzoek ingestemd onder één voorwaarde: als de transfer zou afketsen door iets wat er in de wedstrijd tegen PEC zou gebeuren, zou Kastaneer een nieuw driejarig contract krijgen ter waarde van 200.000 euro per jaar. Dit werd per e-mail gegarandeerd door algemeen directeur Matthijs Manders.

Kastaneer raakte in dat duel geblesseerd aan zijn oog en Mainz keurde de aanvaller medisch af en zette daarmee een streep door de transfer. Wel wilde de Duitse club twee operaties betalen die ervoor moesten zorgen dat het oog van de 21-jarige aanvaller gered kon worden. Tijdens zijn zesdaagse verblijf in het ziekenhuis liet, op oud-trainer Zeljko Petrovic na, niemand van ADO iets weten. Vervolgens deed de club er volgens VI alles aan om onder de gemaakte afspraak met Kastaneer uit te komen. 'De aanvaller mocht niet meetrainen met het eerste elftal, coach Alfons Groenendijk gaf aan dat hij niet in zijn toekomstplannen voorkwam en Kastaneer ontving een ontslagbrief van de club', schrijft Van den Velde. 'Tevens werd hij uit de groepsapp van de eerste selectie verwijderd.'

Afgelopen week vond er nog een gesprek tussen ADO en Kastaneer plaats om 'wat zaken uit het verleden' te bespreken. De uitkomst was dat Kastaneer, die een aflopend contract heeft en transfervrij vertrekt, beter naar een nieuwe club op zoek kan, vanwege 'alles wat er is gebeurd'.