'Italiaanse interesse voor Sánchez: Chileen moet nieuw tijdperk inluiden'

'Italiaanse interesse voor Sánchez: Chileen moet nieuw tijdperk inluiden'

07-07-2017 18:22
8

Internazionale trapte vrijdag zijn transferzomer af, maar de Nerazzurri hebben de komende maanden nog grote plannen. Niemand minder dan Alexis Sánchez moet het gezicht worden van een nieuw tijdperk voor de gevallen Italiaanse grootmacht.

Althans, dat schrijft La Gazzetta dello Sport. Net als stadgenoot AC Milan viel Inter onlangs in Chinese handen, waardoor de bomen weer tot in de hemel groeien in de modestad. In navolging van de Rossoneri wil nu ook de club van manager Luciano Spalletti zich flink gaan roeren. Nu Bayern München is afgehaakt voor Sánchez, denkt Inter goede papieren te hebben.

De 28-jarige Chileen wil zijn medio 2018 aflopende contract in Londen niet verlengen, maar Arsenal weigert hem naar een Premier League-rivaal te laten vertrekken. Dat verkleint de kansen van Manchester City, dat al lange tijd aan Sánchez wordt gelinkt. Inter denkt voor alle partijen een bevredigende oplossing te kunnen bieden.

In Milaan moet Sánchez een 'droomvoorhoede' gaan vormen met spits Mauro Icardi en Ivan Perisic. Inter moet er dan wel in slagen om de Kroaat uit de handen van Manchester United te houden. De club haalde vrijdag zijn eerste versterking van de zomer. Milan Skriniar komt over van Sampdoria.