De Mos velt oordeel: Die eerste twee had Ajax nooit moeten verkopen

De Mos velt oordeel: "Die eerste twee had Ajax nooit moeten verkopen"

18-08-2017 21:23
23

Aad de Mos hoopt dat Ajax na het vertrek van Davinson Sánchez naar Tottenham Hotspur een goed 'schaduwlijstje' heeft liggen. De Colombiaan is na de transfers van Kenny Tete (Olympique Lyon) en Jaïro Riedewald (Crystal Palace) al de derde verdediger die deze zomer vertrekt uit Amsterdam.

"Die eerste twee had Ajax nooit moeten verkopen, maar de transfer van Sanchez op zich is een topdeal voor Ajax", zegt De Mos tegen Sportnieuws. "Je moet op dit niveau back-ups hebben. Ajax zit veel in Zuid-Amerika, dus er duikt vast wel iemand op."

De Mos begrijpt dat de achterban van Ajax kritisch is, maar countert. "Dat is typisch het korte termijn geheugen van het mooie voetbalwereldje. Niets deugt meer als men emotioneel betrokken raakt. Als er wat moet gebeuren, doen ze na Davy Klaassen en Bertrand Traoré ook Sanchez nog eens weg."

De Mos ziet liever vandaag dan morgen versterkingen komen bij Ajax. "De jongens die moeten opstaan, zie je niet. Donny van de Beek probeert het, maar kan het nog niet. David Neres laat niets zien en Joël Veltman gaat eerder achter- dan vooruit qua ontwikkeling. Dan zit het ook niet mee, zacht uitgedrukt."

No Poll