'Prima dat ik nu in de luwte speel en andere Ajax-talenten opeens een hype zijn'

'Prima dat ik nu in de luwte speel en andere Ajax-talenten opeens een hype zijn'

27-12-2017 13:26
62

Matthijs de Ligt heeft zich dit jaar stormachtig ontwikkeld en is op jonge leeftijd al de leider van de Ajax-defensie. De 3-0 overwinning tegen PSV, waarin hij beresterk speelde, was voor hem een mooi meetmoment.

"Na die wedstrijd moest ik wel even terugdenken aan alle veranderingen afgelopen jaar", zegt De Ligt tegen Voetbal International. "Aan het einde van 2016 speelden we ook thuis tegen PSV. Ik vond het destijds al prachtig dat ik bij de selectie zat en dat ik een paar minuten als invaller mee mocht doen. Nu was het ongeveer een jaar later en is het voor iedereen normaal dat ik negentig minuten speel. Dat is wel mooi om te ervaren. Begrijp me niet verkeerd, ik geniet van elke wedstrijd, maar het is prima dat ik nu wat meer in de luwte speel en andere talenten opeens een hype zijn. Zo gaat dat. Als je net nieuw bent bij Ajax, komt er van alles op je af en sta je vol in de schijnwerpers. Het klinkt vreemd voor iemand van mijn leeftijd, maar die fase heb ik al gehad."

Van elke tegenslag leert hij enorm veel, stelt De Ligt. "Als je goed genoeg bent, ben je oud genoeg. Dat is niet alleen van toepassing als het lekker loopt, maar ook in mindere tijden. Het was dan ook niet alleen voor mij persoonlijk een heel mooi en bijzonder, maar zeker ook een leerzaam jaar. Ze zeggen dat spelers rond hun 28ste op hun top zijn. Dan heb ik nog tien jaar", aldus De Ligt.