Ik ben drie van mijn vijf contractjaren bij Ajax geblesseerd geweest

"Ik ben drie van mijn vijf contractjaren bij Ajax geblesseerd geweest"

25-02-2018 07:00
14

Ricardo Kishna is op de weg terug van de zware knieblessure die hij in september opliep in de thuiswedstrijd tegen Ajax. Bij ADO Den Haag werkt hij samen met ervaringsdeskundige John Nieuwenburg aan zijn herstel.

Nieuwenburg is de fysiektrainer van ADO en weet waarover hij praat: in 1999 tekende hij als veelbelovende middenvelder een vijfjarig contract bij Ajax, maar raakte hij meerdere keren zwaar geblesseerd aan zijn knie. "Ik ben drie van mijn vijf contractjaren geblesseerd geweest", zegt Nieuwenburg tegen de NOS. "Daarna wel teruggekomen, maar helaas niet meer op het hoogste niveau. Ik ben wel dankbaar dat ik nog enkele jaren prof heb kunnen zijn."

Het moment dat Kishna zijn kruisband afscheurde, staat in het geheugen van Nieuwenburg gegrift. "Toen het gebeurde had ik het ook moeilijk", zegt hij. "Pijn in het hart. Ik zag hem zitten en werd ook emotioneel."

Kishna is sinds oktober aan het revalideren, na een operatie in het Amerikaanse Pittsburgh. "Het was pittig", zegt de ADO-huurling. "Had ik niet verwacht. Misschien heb ik de operatie wel onderschat. Ik heb natuurlijk vaker blessures gehad, maar dit was wel even wat anders." Bang voor een vervroegd pensioen is hij niet. "Nee, daar ben ik niet bang voor. Ik heb er 100 procent vertrouwen in dat het goed komt."

Lees ook: Kishna maakt 'debuut' tijdens duel ADO: 'Het is spannend, je zit er zo diep in'