'Ik neem Frank de Boer niks kwalijk, hij probeerde mij in bescherming te nemen'

'Ik neem Frank de Boer niks kwalijk, hij probeerde mij in bescherming te nemen'

23-03-2018 11:53
12

John Heitinga hing zijn voetbalschoenen twee jaar geleden aan de wilgen, maar hij had zijn afscheid iets anders voorgesteld. Een onwillige knie en Frank de Boer zaten hem dwars.

Heitinga stelt dat hij tijdens zijn carrière weinig wedstrijden zonder pijn heeft kunnen spelen. "Natuurlijk voel je minder door de adrenalinerush en vergeet je je sores even tijdens een wedstrijd, maar vaak gebruikte ik pijnstillers om me op de been te houden – en dat waren geen paracetamolletjes", zegt hij tegen Men's Health. Zijn knie speelde dan ook mee in zijn keuze om te stoppen.

"Ik vond dat ik fit genoeg was toen ik in 2015 terugkeerde bij Ajax, maar de toenmalige trainer (De Boer, red.) dacht daar anders over", aldus de oud-verdediger. "Ik kon blijven proberen mijn gelijk te halen, maar ik moest de eer aan mezelf houden." Hij speelde in februari tegen Feyenoord zijn laatste wedstrijd. "Zo was ik begonnen en zo wilde ik ook eindigen." Toch was het niet helemaal een droomafscheid. "Het voelde nu een beetje alsof ik mijn contract af moest spelen en daarna meteen kon vertrekken. Dat deed pijn."

"Ik neem Frank niks kwalijk; ik denk dat hij me tegen mezelf in bescherming wilde nemen", vervolgt Heitinga. "Ik heb natuurlijk heel lang met hem gespeeld en ken hem niet anders dan als een oprechte, eerlijke man. Toch had ik liever anders afscheid genomen. Dirk Kuyt werd bijvoorbeeld nog een keer landskampioen en Giovanni van Bronckhorst zwaaide af na het EK. Zo had ik het ook graag gezien."

Lees ook'Ik hoop natuurlijk ooit trainer te worden bij Ajax 1'