'PSV al bijna zeker van 5 Europese miljoenen, AS Roma kan roet in het eten gooien'

'PSV al bijna zeker van 5 Europese miljoenen, AS Roma kan roet in het eten gooien'

01-05-2018 07:08
63

Landskampioen PSV gaat mogelijk flink profiteren van de sponsordeals die de UEFA heeft afgesloten. De Europese voetbalbond stelde de afgelopen seizoenen 2,4 miljard euro beschikbaar aan alle clubs die Europees voetbal spelen: dat bedrag is, met dank aan enkele verbeterde sponsorcontracten, opgelopen tot liefst 3,25 miljard euro.

Volgens het Eindhovens Dagblad kan 30 tot 35 miljoen euro daarvan op de bankrekening van de Eredivisie-kampioen terechtkomen. Wanneer PSV erin slaagt om de groepsfase van de Champions League te bereiken, is het al verzekerd van deze startpremie, inclusief opbrengsten uit de kaartverkoop. Mochten de Eindhovenaren overwinteren in het miljardenbal, dan kunnen de Europese inkomsten zelfs boven de 50 miljoen uitkomen.

Ook in de Europa League kan er prima verdiend worden door de Eindhovenaren. Wanneer PSV in de laatste Champions League-voorronde wordt uitgeschakeld, heeft het nog altijd recht op 5 miljoen euro. In dat geval komt er ook nog een Europa League-startpremie van minimaal 15 miljoen euro bij. PSV is overigens al bijna verzekerd van de vierde en laatste Champions League-voorronde. Wanneer de Champions League-winnaar van dit seizoen zich via de eigen competitie plaatst voor het miljardenbal, hoeft PSV geen derde voorronde te spelen. Van de huidige vier halve finalisten staat alleen AS Roma niet op een rechtstreekse Champions League-plek.