Faber keert terug bij PSV: 'Trainersambities schuif ik hiervoor op de lange baan'

Faber keert terug bij PSV: 'Trainersambities schuif ik hiervoor op de lange baan'

26-06-2018 11:02
107

Ernest Faber keert terug bij PSV. Hij is aangesteld als hoofd jeugdopleiding bij de club die hij diende als speler, assistent-trainer en interim-trainer. PSV maakt dat dinsdag bekend via de officiële kanalen. 

Faber (46) heeft in Eindhoven een contract gesigneerd voor vijf jaar. "Een functie als deze is gebaat bij continuïteit, mijn trainersambities schuif ik voor deze klus graag op de lange baan", zegt hij op de website van PSV.

PSV ging na het vertrek van Pascal Jansen naar AZ op zoek naar een nieuw hoofd jeugdopleiding. "PSV zocht een hoofd jeugdopleiding die als ondersteunend coach voor alle jeugdtrainers kan dienen. Ik denk dat die rol mij goed ligt. Een jaar of acht geleden heb ik al interesse getoond in deze baan, maar destijds werd me duidelijk dat ik voornamelijk op kantoor zou moeten zitten. Dat is niets voor mij."

Eerste keus
"Voor de randvoorwaarden heeft PSV nu een prima organisatie staan, ik kan me gaan richten op het voetbalgedeelte", vervolgt Faber, die volgens algemeen directeur Toon Gerbrands eerste keus was in Eindhoven. "We wisten alleen niet of hij zijn trainersloopbaan voor nu op wilde geven. In een eerste gesprek bleek vervolgens dat hij openstond voor deze baan."

"Ernest heeft zelf aangegeven dat hij zich voor een lange periode in deze rol aan PSV wilde verbinden, dat zegt alles over zijn commitment." Faber was de afgelopen twee jaar trainer van FC Groningen. Eerder stond hij aan het roer bij onder meer NEC en FC Eindhoven. Tussen 1990 en 2004 was Faber speler van PSV.