Uitblinker Van Persie klaargestoomd: Daardoor voel ik me nu beter

Uitblinker Van Persie klaargestoomd: "Daardoor voel ik me nu beter"

29-07-2018 17:44
30

Robin van Persie voelt zich momenteel een stuk beter dan zes maanden geleden, toen hij de overstap maakte van Fenerbahçe naar Feyenoord. De routinier blonk zondag uit tegen Levante (2-1 zege) en lijkt klaar voor het nieuwe seizoen. 

Van Persie vond dat Feyenoord tegen de Spanjaarden 'goede dingen' liet zien. "In de eerste helft al af en toe, maar toen kwamen we er niet goed doorheen. Het veldspel was goed, alleen de laatste pass vaak niet. De tweede helft ging het beter, we scoorden en hadden goede aanvallen."

Rond de 75e minuut werd de linkspoot naar de kant gehaald. "Het gaat beter dan hoe ik zes maanden geleden binnen ben gekomen. Ik ben nu met de rest van het team rustig begonnen. 2 keer 45 minuten, een keer 60 minuten, een keer 70 minuten... Daardoor voel ik me nu wel beter."

Hóe en, vooral, hoe vaak trainer Giovanni van Bronckhorst Van Persie gaat gebruiken, moet blijken. "Dat is aan de trainer. We gaan rustig uitbouwen en wat het precies gaat worden, zien we wel in de komende weken en maanden. Maar ik ben tot nu toe écht tevreden over hoe het is gegaan."