Ten Hag: 'Je hebt een contract en daarin staat nergens dat je basisspeler bent'

Ten Hag: 'Je hebt een contract en daarin staat nergens dat je basisspeler bent'

13-08-2018 16:12
103

Erik ten Hag baalt stevig van het gelijkspel tegen Heracles Almelo, maar hij heeft geen spijt van de wijzigingen die hij doorvoerde in zijn opstelling. Dat zei de trainer van Ajax op de persconferentie in aanloop naar de return tegen Standard Luik.

"Ik heb geen spijt van de opstelling van zaterdag", zei Ten Hag, die onder meer koos voor Maximilian Wöber en Kaj Sierhuis, geciteerd door Voetbal International. "Achteraf is het makkelijk om daar conclusies aan te verbinden. Ik baal natuurlijk als een stekker dat we niet wonnen en van het vertoonde spel, maar er stond een goed elftal."

Ten Hag gaf al aan dinsdag wel voor zijn sterkste opstelling te kiezen, maar hij zoekt nog naar de juiste balans. "Ik heb de ideale basisopstelling wel in mijn hoofd, maar pas na zeven, acht wedstrijden valt de puzzel in elkaar. Het is ook afwachten wat de transferwindow met zich meebrengt. Kijk de seizoenen er maar op na. Je begint met bepaalde verwachtingen en meestal loopt het toch anders. Welke ploeg is er na de voorbereiding direct klaar voor? Geen enkele ploeg op de wereld."

De oefenmeester stelt dat hij zestien basisspelers heeft. Hoe houdt hij iedereen tevreden? "Dat heeft te maken met de discipline van de speler. Je hebt een contract en daarin staat nergens dat je een basisspeler bent. Je hoort te vechten, dat hoort in topsport. Dat maakt je beter. Je traint met en tegen de beste spelers. Dat willen onze spelers, ze zijn ambitieus."