'PSG-transfer' Frenkie de Jong is wereldnieuws: 'De grote bom van de avond'

'PSG-transfer' Frenkie de Jong is wereldnieuws: 'De grote bom van de avond'

Gepubliceerd: vrijdag 7 december 2018 om 10:00vr 07-12-2018 om 10:00

Laatste update: vrijdag 7 december 2018 om 10:28vr 07-12-2018 om 10:28

De aanstaande transfer van Frenkie de Jong van Ajax naar Paris Saint-Germain is ook in de buitenlandse media groot opgepakt. De middenvelder vertrekt voor 75 miljoen euro naar de Franse hoofdstad en kiest dus niet voor Manchester City en FC Barcelona.

'PSG anticipeert op Barça en betaalt 75 miljoen voor Frenkie de Jong', kopt Marca. De Spaanse krant meldt dat de middenvelder naar Paris Saint-Germain vertrekt en haalt vooral de mogelijke invloed van Kylian Mbappé aan. 'Mbappé zou De Jong bij het bestuur van PSG hebben aanbevolen nadat hij tegen de geniale middenvelder had gespeeld in de Nations League'.

Ook Mundo Deportivo, dat de afgelopen maanden dagelijkse berichtte over de interesse van Barcelona in De Jong, bericht de middenvelder naar Frankrijk verkast. Ook hier wordt de invloed van Mbappé genoemd. 'Mbappé beval hem aan bij de PSG-leiders. Bovendien zou hij ook een vriendelijk gesprek met de Ajax-middenvelder hebben gehad'.

'De grote bom van de avond'

Het Franse So Foot spreekt van 'de grote bom van de avond' en concludeert dat PSG 'al erg actief is op de transfermarkt'. So Foot noemt De Jong 'een zeer veelbelovende' middenvelder. Ook L'Equipe maakt melding van de waarschijnlijke komst van De Jong en gaat in op het bedrag van 75 miljoen euro. 'Een bedrag dat Manchester City zou hebben ontmoedigd, maar waar PSG niet van schrikt'. De Jong werd de afgelopen maanden veelvuldig genoemd in Barcelona en Manchester 'maar trekt komende zomer richting PSG', aldus de Franse krant.

'Man City-target Frenkie de Jong haalt zijn neus op voor Pep Guardiola', meldt The Sun. Volgens de Britse tabloid staat 'het Nederlandse wonderkind in de belangstelling van heel Europa na geweldige optredens voor Ajax'. The Sun rekent uit dat, ondanks de enorme transfersom die PSG moet betalen, Virgil van Dijk de duurste Nederlander aller tijden blijft: hij verkaste voor ruim 78 miljoen euro van Southampton naar Liverpool.

Poll

Maakt Frenkie de Jong een goede keuze met PSG?

(6258 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws