De Wolf schuift Van Bronckhorst-opvolger naar voren: Jongen van de club

De Wolf schuift Van Bronckhorst-opvolger naar voren: "Jongen van de club"

25-01-2019 20:34 Laatste update: 21:51
52

John de Wolf schuift Henk Fraser naar voren als opvolger van Giovanni van Bronckhorst. "Je zal allerlei namen voorbij zien komen. Ikzelf heb Fraser genoemd."

"Het is een jongen van de club. Hij heeft de jeugdopleiding helemaal doorlopen, is assistent geweest, is nu al jaren hoofdtrainer (bij ADO Den Haag, Vitesse en Sparta, red.). Hij heeft ook goodwill bij de supporters en weet wat het is om bij die club te zijn, zowel als trainer als speler", zegt De Wolf bij FC Rijnmond.

"De eerste twee namen die voorbij komen bij mij zijn Fraser en Advocaat op de achtergrond", vervolgt De Wolf. "Zoals Van Bommel met Van Marwijk (bij PSV, red.). Ook voor het netwerk."

Feyenoord heeft ongeveer een half jaar om een opvolger voor Van Bronckhorst te vinden. "Één groot voordeel is dat ze het op tijd bekend hebben gemaakt, dus ze hebben nog een heel lange tijd", aldus De Wolf. "Het belangrijkste is om de rust te bewaren en alles goed op een rijtje te zetten."

De Wolf denkt niet dat het een nadeel is dat Feyenoord het vertrek van Van Bronckhorst nu al bekend heeft gemaakt. Hij verwacht niet dat de spelers er met de pet naar gaan gooien. "Op een lager niveau kan ik me dat voorstellen, maar in het betaalde voetbal wil je het maximale uit jezelf en het team halen. Voor de supporters en voor je staf. Dat speelt niet mee, denk ik."

Van Bronckhorst stopt ermee: tien kandidaat-opvolgers voor Feyenoord