Ten Hag kijkt alvast vooruit: 'Krijgen ontzettend uitdagend programma op ons af'

Ten Hag kijkt alvast vooruit: 'Krijgen ontzettend uitdagend programma op ons af'

Gepubliceerd: woensdag 17 april 2019 om 00:33wo 17-04-2019 om 00:33

Laatste update: woensdag 17 april 2019 om 00:37wo 17-04-2019 om 00:37

Erik Ten Hag geniet met volle teugen van de historische prestatie van Ajax in de Champions League. De Ajax-trainer geeft zijn spelers de gelegenheid om te genieten van de zege op Juventus en het bereiken van de halve finales, maar daarna wacht een competitieduel met FC Groningen.

"De beelden van Groningen bekijken? Vandaag nog niet", aldus Ten Hag tegen Ziggo Sport. "We krijgen een ontzettend uitdagend programma op ons af. We zijn nog steeds op drie fronten actief en zijn in de positie waarin we titels kunnen winnen. We moeten het hoofd erbij houden, maar vanavond mogen en moeten we even genieten."

Ajax won met 1-2. Daar zag het op basis van de eerste helft niet naar uit. "In de eerste helft speelde Juventus ontzettend opportunistisch", zegt Ten Hag. "Ze speelden heel agressief. We hadden moeite om in ons spel te komen. We gebruikten ons middenveld niet goed. Je zag Matuidi daar vaker naartoe schuiven."

"Toen we dat in de rust aangaven, ging het in de tweede helft wat makkelijker. Dan zie je dat er ruimtes komen. Als je dan zoveel energie in de wedstrijd legt als Juventus, maar je krijgt de bal niet, wordt het heel erg moeilijk. Dan moeten ze achter de feiten aanlopen. Dat hebben we uitstekend gedaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws