LIVE: Malen schiet PSV naar zege met heerlijke bal achter het standbeen (gesloten)

LIVE: Malen schiet PSV naar zege met heerlijke bal achter het standbeen (gesloten)

23-07-2019 18:35 Laatste update: 21:52
616

Het is zover: voor PSV gaat het seizoen 2019-2020 dinsdagavond echt beginnen. De Eindhovenaren nemen het in eigen huis op tegen FC Basel in de tweede voorronde van de Champions League. VoetbalPrimeur houdt je vanaf deze plek live op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Bij PSV hebben afgelopen zomer de nodige veranderingen plaatsgevonden. Zo vertrokken vaste krachten als Daniel Schwaab (transfervrij), Luuk de Jong (Sevilla) en Angelino (Manchester City). Daartegenover staat de komst van onder meer Bruma (RB Leipzig), Toni Lato (Valencia) en Olivier Boscagli (OGC Nice) en de terugkeer van Ibrahim Afellay (transfervrij). Daarnaast lijken ook Hirving Lozano en Steven Bergwijn nog te kunnen vertrekken, terwijl Gaston Pereiro op weg lijkt naar Spartak Moskou.

Ondanks de wat onrustige periode wacht PSV dinsdagavond al een cruciale pot. Op weg naar de lucratieve groepsfase van de Champions League is het Zwitserse FC Basel de eerste tegenstander. PSV speelt eerst thuis. Bruma en Derrick Luckassen (terug van verhuurperiode bij Hertha BSC) zijn de enige nieuwe namen die bij PSV in de basis staan. Michal Sadilek vervangt op linksback de naar Manchester City vertrokken Angelino. Verder zit Jorrit Hendrix op de bank en krijgt Erick Gutiérrez een basisplek. Pablo Rosario is aanvoerder.

Opstelling PSV: Zoet; Dumfries, Luckassen, Viergever, Sadilek; Rosario, Gutiérrez; Lozano, Bergwijn, Bruma; Malen.

Tegenstander FC Basel eindigde afgelopen seizoen als tweede in de Zwitserse Super League, twintig punten achter Young Boys. Basel heeft met Ricky van Wolfswinkel één Nederlander in de selectie. Hij staat dinsdagavond ook in de basiself.

Opstelling FC Basel: Omlin; Widmer, Cümart, Fernandez, Xhaka; Frei, Zuffi, Balanta; Van Wolfswinkel, Ajeti en Stocker.

Mocht PSV over twee wedstrijden af weten te rekenen met Basel wachten nog twee kwalificatierondes. Pas als de Eindhovenaren die allebei weten te overleven is groepsfase Champions League een feit.

No Poll