'Ongekende' Van Dijk maakt indruk op Duitsers: Ik ben zelf toch geen kleintje

'Ongekende' Van Dijk maakt indruk op Duitsers: "Ik ben zelf toch geen kleintje"

04-09-2019 18:58
83

Niklas Süle, verdediger van Bayern München en Duitsland, maakt zijn borst nat voor Virgil van Dijk. De Europees Voetballer van het Jaar gaat vrijdagavond met het Nederlands elftal op bezoek bij Die Mannschaft in Hamburg.

Süle kwam Van Dijk vorig seizoen tegen in de achtste finale van de Champions League tussen Bayern München en Liverpool. "Zijn fysieke aanwezigheid is ongekend", zegt hij op de Duitse persconferentie vol bewondering over Van Dijk. "Ik heb een paar keer in de mandekking tegen hem moeten spelen en daarbij merkte ik wat een kerel het is. Terwijl ik zelf toch ook geen kleintje ben."

"In de kopduels won ik het een paar keer van hem. We moeten ons goed voorbereiden op hoe we hem willen verdedigen", aldus de Duitse verdediger, die het mooi vindt dat Van Dijk van de UEFA de voorkeur kreeg boven Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. "Een verdediger kan dus ook zo'n prijs winnen, dat is goed."

Duitsland en Nederland trappen vrijdag om 20.45 uur af in groep C van de EK-kwalificatiereeks. De eerste confrontatie tussen de buurlanden eindigde in een Duitse zege.