Zomerse toptransfer voor Groenen: Wilde heel erg graag met haar werken

Zomerse toptransfer voor Groenen: "Wilde heel erg graag met haar werken"

Gepubliceerd: donderdag 17 oktober 2019 om 19:16do 17-10-2019 om 19:16

Jackie Groenen (24) koos deze zomer heel bewust voor een toptransfer naar Manchester United. Na vier jaar bij Eintracht Frankfurt vond de Oranje Leeuwin het tijd voor een nieuwe stap in haar carrière. Groenen speelde in Engeland al één seizoen voor Chelsea.

"Een van de belangrijkste redenen om te komen was Casey (Casey Stoney, manager Man United, red.)", zegt Groenen tegen Manchester Evening News. "Ik wilde heel erg graag met haar werken, een betere speler worden en iedere dag aan mijn spel werken. Maar ook omdat het Manchester United was, een grote club waar ik al een tijdje fan van ben. Ik volgde ze de afgelopen seizoenen en toen Casey belde had ik al besloten dat ik zou komen."

Groenen ziet dat de vrouwencompetitie in Engeland is veranderd. "De WSL is de afgelopen vijf jaar enorm veranderd. Niet alleen door hoe er tegenaan wordt gekeken, maar door de manier van voetballen. Het niveau is echt omhoog gegaan sinds ik hier voor het laatst was."

Groenen wist altijd al dat ze voetballer wilde worden. Ze heeft ook talent voor judo. Nadat ze haar heup brak wist ze dat ze voor het voetbal wilde gaan. "Het was geen moeilijke beslissing voor me, ik wilde altijd al voor voetbal gaan", zegt ze.

"Maar judo heeft me wel heel erg geholpen. Ik ben altijd een van de meest pittige speelsters op het veld, maar ik weet veel van timing en in voetbal draait het veel om timing. Je leert veel over balanceren en mensen uit balans brengen. De timing is belangrijker dan de kracht. Daar vergissen mensen zich soms in. Je hoeft niet sterk te zijn om juist te timen en een duel te winnen. Dat heeft me heel erg geholpen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws