'Het is oneerlijk om andere centrale verdedigers te vergelijken met Van Dijk'

'Het is oneerlijk om andere centrale verdedigers te vergelijken met Van Dijk'

Gepubliceerd: maandag 21 oktober 2019 om 14:56ma 21-10-2019 om 14:56

Laatste update: maandag 21 oktober 2019 om 15:22ma 21-10-2019 om 15:22

Virgil van Dijk kan niet meer kapot in Engeland. De Nederlandse stopper ontvangt louter complimenten en ook afgelopen zondag stak met name Jose Mourinho zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken.

Voorafgaand aan de kraker tussen Manchester United en Liverpool (1-1) sneed de Portugese oefenmeester het onderwerp Van Dijk aan als analist bij Sky Sports. "Het is oneerlijk om andere centrale verdedigers te vergelijken met hem, vooral niet in het Engelse voetbal. Hij heeft alles en het is praktisch onmogelijk om zwaktes in zijn spel te vinden", jubelt Mourinho.

Manchester United-legende Roy Keane sluit zich aan bij zijn collega-analist. "Een van zijn belangrijkste voordelen is dat hij zijn teamgenoten beter laat presteren. Hij is fantastisch. Het belangrijkste aspect aan een briljante speler als hij, is wanneer hij de spelers om zich heen beter laat spelen. Zijn statistieken zijn fantastisch."

Graeme Souness, zeven seizoenen speler van Liverpool, is het eens met zijn andere tafelgasten en blaast andermaal de loftrompet over de boomlange verdediger uit Breda. "Hij is de beste. Hij maakt geen fouten en lijkt altijd te beschikken over totale controle. Hij komt dichtbij perfectie en is altijd volledig alert op potentieel gevaar."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws