Ibrahimovic trapte 'huurmoordenaar' ziekenhuis in: 'Vier jaar op gewacht'

Ibrahimovic trapte 'huurmoordenaar' ziekenhuis in: 'Vier jaar op gewacht'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 14:34do 05-12-2019 om 14:34

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 15:14do 05-12-2019 om 15:14

Een opvallende anekdote van Zlatan Ibrahimovic: de Zweed heeft naar eigen zeggen vier jaar gewacht om wraak te nemen op Marco Materazzi. In de derby tussen AC Milan en Internazionale van 2010 schopte hij de Italiaanse verdediger het ziekenhuis in.

Ibrahimovic werd als speler van Juventus zwaar onder handen genomen door Materazzi. "Hij kwam erin als een huurmoordenaar en deed me pijn", vertelt de Zweed aan GQ. "Fabio Capello (toenmalige Juve-trainer, red.) wilde me wisselen, maar ik wilde door om wraak te nemen. Na twee minuten moest ik me echter laten wisselen. Het ging niet meer."

Na avonturen bij Internazionale en FC Barcelona kwam Ibrahimovic zijn 'rivaal' in 2010 weer tegen als speler van Milan. "Iedereen van Inter was tegen mij. Dat motiveert mij alleen maar. Het gaat allemaal om controle, want het is makkelijk om je hoofd te verliezen. In de tweede helft kwam Materazzi weer op me af en raakte ik hem met een Taekwondo-trap."

Het gevolg: Materazzi kon niet verder en moest naar het ziekenhuis. "Dejan Stankovic vroeg me waarom ik dat deed. Ik heb vier jaar op dit moment gewacht, daarom, zei ik. Het is karma."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws