Lof voor Memphis: 'Een bijzonder karakter en voorbeeldige aanvoerder'

Lof voor Memphis: 'Een bijzonder karakter en voorbeeldige aanvoerder'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 09:38wo 11-12-2019 om 09:38

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 16:53wo 11-12-2019 om 16:53

Memphis Depay maakte tijdens én na het Champions League-duel met RB Leipzig indruk bij Olympique Lyon. Voorzitter Jean-Michel Aulas prijst de 25-jarige aanvaller, die furieus reageerde toen een fan met een spandoek van een ezel naar Marcelo zwaaide.

"De supporter die met het anti-Marcelo-spandoek het veld opliep zal door de club erg zwaar worden gestraft, want we hebben de beelden", belooft Aulas in gesprek met L'Équipe. "Dit zijn dingen die we niet kunnen toelaten als leiders."

Dat de voormalig PSV'er het meteen opnam voor zijn Braziliaanse ploeggenoot en het spandoek probeerde af te pakken, doet Aulas goed. "Memphis Depay heeft laten zien dat hij een bijzonder karakter heeft en dat hij een voorbeeldige aanvoerder is", stelt de preses. "Hij deed wat ik ook zou doen. De sukkels die een speler uitfluiten terwijl we ons net hebben gekwalificeerd, horen niet in het stadion thuis."

Ook trainer Rudi Garcia roemt Memphis. "Hij is een echte aanvoerder, hij gedroeg zich en sprak als een aanvoerder." Overigens krijgt de Oranje-international ook lof voor zijn optreden tijdens het duel. "Memphis heeft ervoor gezorgd dat we ons kwalificeren, zijn goal was erg belangrijk. Als hij zo speelt, profiteren wij ervan. Dat hij nu in de spotlights staat is normaal", zegt doelman Anthony Lopes.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws