AZ zet 'nieuwe stap' en komt met belangrijk nieuws over AFAS Stadion

AZ zet 'nieuwe stap' en komt met belangrijk nieuws over AFAS Stadion

12-03-2020 13:06
110

Goed nieuws voor AZ: de gemeente Alkmaar heeft een vergunning verleend voor de bouw van het nieuwe stadiondak. Dat maakt de koploper van de Eredivisie donderdag bekend.

In augustus 2019 stortte een deel van het dak van het AFAS Stadion in door de harde wind, waardoor AZ tot begin december elders moest spelen. De afgelopen maanden is door de club gewerkt aan het ontwerp voor het nieuwe dak. Inmiddels heeft de gemeente groen licht gegeven voor de bouw.

"We zijn blij met het besluit van de gemeente Alkmaar", reageert algemeen directeur Robert Eenhoorn op de clubsite. "Deze vergunning stelt ons in staat door te gaan met het bouwen aan een optimaal, veilig en comfortabel voetbalstadion voor onze supporters. Voor ons heeft de veiligheid van supporters in de afgelopen periode voorop gestaan en we zijn verheugd dat we daar nu weer een nieuwe stap in kunnen zetten. We hopen dat de vergunningverlening een goede stap is op weg naar een echte samenwerking."

Wethouder Pieter Dijkman heeft 'vertrouwen in de veiligheid'. "De gemeente heeft de vergunning beoordeeld, TNO heeft mede beoordeeld en wij hebben vertrouwen in de maakbaarheid en veiligheid van het nieuwe dak. Met de tijdige vergunningverlening kan AZ door met het realiseren van het nieuwe dak."