'Twee kampen' in gouden FC Twente: 'Perez heel uitgesproken, Nkufo ook aanwezig'

'Twee kampen' in gouden FC Twente: 'Perez heel uitgesproken, Nkufo ook aanwezig'

02-05-2020 17:34
48

Peter Wisgerhof was tijdens het seizoen 2009/2010 één van de steunpilaren van het gouden FC Twente, dat zich uiteindelijk tot landskampioen kroonde. Volgens de oud-verdediger uit Wageningen was het kampioenselftal geen vriendenteam, maar wél een hecht collectief.

Wisgerhof neemt routiniers Kenneth Perez en Blaise Nkufo als voorbeeld. De tweevoudig Oranje-international bevestigt wat Nkufo onlangs onthulde en Perez weerlegde: de nummer tien en de spits lagen elkaar niet zo. "Ruzie heb ik ze nooit zien maken, maar het neigde wel naar twee kampen binnen de spelersgroep", vertelt hij aan de NOS. "Perez is heel uitgesproken, daar moet je tegen kunnen. Nkufo is heel rustig, maar op een bepaalde manier wel weer heel aanwezig."

De twee routiniers schikten zich echter in het teambelang, net zoals Theo Janssen dat deed. We hadden net Cheick Tioté (in juni 2017 plotseling overleden, red.) gehaald, die jongen was zo ongelofelijk goed. Er was megaveel concurrentie", herinnert Wisgerhof zich. "Dat heeft Theo zeker gedreven er het maximale uit te halen. Ik kan me niet herinneren dat die ooit door een tegenstander werd overlopen dat seizoen."

Het degelijke FC Twente kon bovendien vaak rekenen op de flitsen van Bryan Ruiz, dat seizoen goed voor 24 goals en negen assists in de Eredivisie. De Costa Ricaan was toen net overgenomen van AA Gent en had tijd nodig om zijn draai te vinden, aldus Wisgerhof. "Er waren wedstrijden dat hij echt alles verkeerd deed. Pas naarmate het seizoen vorderde, begon hij geniale dingen te laten zien."