De Jong volgt vertrokken Manders op als Eredivisie-baas: 'Het is van groot belang'

De Jong volgt vertrokken Manders op als Eredivisie-baas: 'Het is van groot belang'

03-05-2020 17:10 Laatste update: 17:11
67

Jan de Jong volgt de naar NAC Breda vertrokken Mattijs Manders op als directeur van de Eredivisie. De voormalige baas van Feyenoord en de NOS gaat voor minimaal één jaar aan de slag.

De Jong was tussen 2010 en 2017 algemeen directeur van de NOS, waarna hij de overstap naar het betaald voetbal maakte. Bij Feyenoord hield hij het echter niet langer dan twee jaar vol. John Jaakke, voorzitter van de raad van commissarissen van de Eredivisie CV, is blij met de aanstelling van De Jong.

"Gelet op de situatie in het betaald voetbal is het van groot belang dat er binnen de Eredivisie CV continuïteit is van beleid en operatie", verklaart Jaakke. "Wij staan voor grote uitdagingen en clubs en stakeholders moeten op de Eredivisie CV kunnen rekenen. Met Jan de Jong halen we een ervaren bestuurder in huis die bovendien thuis is in de wereld van de media en het betaald voetbal. De interim benoeming start 1 juni en geldt voor een jaar."

De Jong is de opvolger van Manders, die één jaar de scepter zwaaide bij de ECV. De bekritiseerde bestuurder stelt zich 'meer thuis te voelen bij de dynamiek van een club met supporters, spelers, sponsoren, bestuurders en gemeente' en vertrekt naar NAC. Jaakke: "Mattijs heeft in zijn periode veel voor de Eredivisie CV betekend. Dat geldt zeker voor de hectische afgelopen maanden waarin hij een verbindende rol heeft gespeeld."