Brands: 'Soms pijnlijk te volgen wat er bij PSV allemaal gebeurde'

Brands: 'Soms pijnlijk te volgen wat er bij PSV allemaal gebeurde'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 07:41do 09-07-2020 om 07:41

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 07:44do 09-07-2020 om 07:44

PSV heeft het na het vertrek van Marcel Brands naar Everton niet makkelijk gehad. De voormalig technisch directeur van de club zag de worsteling van de Eindhovenaren bij tijd en wijlen met lede ogen aan.

"Het was afgelopen seizoen soms pijnlijk te volgen wat er allemaal gebeurde", zegt Brands in Voetbal International voer de situatie rond het ontslag Mark van Bommel en de grote supportersdruk op John de Jong. "Het was ook geen makkelijke start die John de Jong moest maken, het zijn direct twee tropenjaren geweest. Toen ik vertrok, gingen Phillip Cocu en hoofd opleiding Pascal Jansen ook weg. Dat was niet gepland en die moesten allemaal worden vervangen. Als je dan intern met posities gaat schuiven, doet dat iets met een club."

Brands, die af en toe nog contact heeft met algemeen directeur Toon Gerbrands, kan zich makkelijk verplaatsen in de situatie van De Jong. "Ik heb met Dick Advocaat ook net de titel gemist en met Fred Rutten extreme druk beleefd. Daar moet je van leren, bepaalde zaken eruit halen en doorgaan met bouwen", zegt Brands, die acht jaar werkzaam was in Eindhoven. "Als je schoon schip maakt, is het onontkoombaar dat je ingrijpende veranderingen moet doorvoeren. Maar vanaf mijn begintijd heb ik John dicht bij me gehad, hem hoofdscout gemaakt en een goed team met goede mensen neergezet. John doet dat nu ook, vaart een nieuwe koers en ik denk dat PSV nu een nieuwe start kan maken."

Brands verliet PSV in de zomer van 2018 voor Everton om zich bezig te houden met het selectiebeleid van de Engelse club. Al snel trad hij ook toe tot het bestuur.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws