Tottenham wint intense North London Derby en wisselt stuivertje met Arsenal

Tottenham wint intense North London Derby en wisselt stuivertje met Arsenal

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 19:22zo 12-07-2020 om 19:22

Laatste update: zondag 12 juli 2020 om 20:36zo 12-07-2020 om 20:36

Tottenham Hotspur heeft in een intense North London Derby uitstekende zaken gedaan. Aartsrivaal Arsenal werd met 2-1 verslagen en daardoor gaat Spurs op de ranglijst over The Gunners heen.

De mensen die thuis voor de tv zaten te kijken kregen in de eerste helft een echte derby te zien. Beide ploegen speelden op het scherpst van de snede en hadden binnen twintig minuten het net al gevonden. Daarbij sprong vooral de openingstreffer van Alexandre Lacazette in het oog: de Fransman vuurde een raket af die in de korte hoek in de kruising binnensloeg.

De gelijkmaker, drie minuten later, kwam vooral op het conto van de defensie van Arsenal. Sead Kolasinac en David Luiz begrepen elkaar niet helemaal en Heung-Min Son van Spurs was er als de kippen bij om de miscommunicatie af te straffen. Hij pikte de bal af en wipte het leer vervolgens knap over de uitstormende Martínez heen: 1-1.

Ook raakte Ben Davies in de eerste helft nog het aluminium met een verwoestende uithaal en waren The Gunners nog gevaarlijk via de bedrijvige Pierre-Emerick Aubameyang. Na rust lag de amusementswaarde van het duel een stuk lager, maar toch bleef de North London Derby het aanzien meer dan waard. Waar Spurs voor rust het meeste recht had op een goal, was het nu Arsenal dat een aantal keer tekort gedaan werd. Zo knalde Aubameyang na een uur spelen op de lat.

In de slotfase van de wedstrijd, met de tien minuten voor tijd ingevallen Steven Bergwijn bij Spurs, sloeg de thuisploeg toe. Tien minuten voor tijd kopte Toby Alderweireld raak vanuit een corner en zorgde er daarmee voor dat de witten uit Noord-Londen op de ranglijst over de roden uit Noord-Londen heen klimmen. The Gunners waren namelijk niet meer in staat om gevaarlijk te worden en daarmee haalde de ploeg van trainer José Mourinho de punten binnen.

Spurs staat nu achtste en heeft twee punten achterstand op Sheffield, dat de zevende stek bezet en Europees voetbal in handen heeft. Arsenal staat negende en lijkt dit seizoen overal naast te gaan grijpen. Zij kijken met nog drie wedstrijden te gaan tegen een achterstand van vier punten aan op Sheffield en twee op Tottenham.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie gaat er hoger eindigen?

(446 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws