'Heet hangijzer' voor Heerenveen: 'Betalen 2,4 miljoen huur, exclusief onderhoud'

'Heet hangijzer' voor Heerenveen: 'Betalen 2,4 miljoen huur, exclusief onderhoud'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 19:10ma 13-07-2020 om 19:10

De selectie van sc Heerenveen mag dan nog wel vakantie hebben, binnen andere afdelingen van de club is men druk bezig met een aantal 'hete hangijzers'. Zo hoopt de club de huur van het Abe Lenstra Stadion aanzienlijk te verlagen.

Heerenveen vindt de huur die het op dit moment betaalt voor het stadion te hoog en hoopt dan ook dat de verlaging van de huur deze zomer een optie is. "We betalen 2,4 miljoen euro huur, exclusief onderhoud. De totale huisvestingskosten, met energiekosten en onderhoud, zijn ruwweg 3,5 miljoen", vertelt Heerenveen-directeur Cees Roozemond in SportCast van Omrop Fryslân. "Dan zouden we het wel fijn en noodzakelijk vinden als er anderhalf miljoen euro vanaf zou kunnen. (...) Op de huidige omzet is het gewoon fataal."

De club uit Friesland is flink aan het bezuinigen om het hoofd financieel boven water te houden. Volgens Roozemond is het zelfs mogelijk dat er in de loop der weken personeel ontslagen moet worden. In totaal wil Heerenveen de kosten met 3,5 miljoen euro naar beneden zien te halen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws