Maguire-zaak begonnen: 'Weet je wie ik ben? Ik ben heel rijk, ik kan geld geven'

Maguire-zaak begonnen: 'Weet je wie ik ben? Ik ben heel rijk, ik kan geld geven'

25-08-2020 14:50 Laatste update: 15:02
74

De Griekse rechtszaak tegen Harry Maguire is dinsdag begonnen. De advocaat van de Manchester United-aanvoerder stelt in een verklaring dat politieagenten de Engelsman geschopt hebben.

Maguire werd in de nacht van donderdag op vrijdag gearresteerd op het Griekse eiland Mykonos na een vechtpartij. Ook zou er geweld richting agenten gebruikt zijn. Volgens Sky Sports heeft de advocaat van Maguire in de rechtszaal gezegd dat agenten Maguire 'tegen zijn benen geschopt hebben en hem toesnauwden dat zijn carrière voorbij was'.

De politie verklaart dat Maguire het volgende gezegd heeft: 'Weet je wel wie ik ben? Ik ben de aanvoerder van Manchester United. Ik ben heel rijk, ik kan je geld geven, ik kan je betalen, laat ons alsjeblieft gaan'.

Maguire, die twee nachten in de cel zat, was zelf niet aanwezig bij de rechtszaak, omdat hij afgelopen weekend terugvloog naar Engeland. Hij ontkent alle aanklachten.

Volgens de advocaat van Maguire ontstond de vechtpartij nadat twee Albanese mannen het zusje van Maguire injecteerden met een onbekende vloeistof. Hierdoor viel ze flauw. Agenten in burger snelden toe nadat een vechtpartij ontstond, maar zij brachten Maguire en twee andere verdachten niet naar het ziekenhuis, maar naar het politiebureau, waar ze zouden zijn mishandeld door agenten. Dit zou vastgelegd zijn op video.

Maguire zit ondanks de aanklachten gewoon in de definitieve selectie van Engeland voor de komende interlandperiode.