Stegeman woedend: 'Heel onprofessioneel, laatste woord niet over gesproken'

Stegeman woedend: 'Heel onprofessioneel, laatste woord niet over gesproken'

Gepubliceerd: zaterdag 19 september 2020 om 19:33za 19-09-2020 om 19:33

Niet alleen AZ eindigde het duel in Alkmaar met tien man, ook Thomas Lam van PEC Zwolle kreeg een rode kaart. Trainer John Stegeman van de Blauwvingers is woedend op de 26-jarige middenvelder na het 1-1 gelijkspel.

Lam werd acht minuten voor tijd weggestuurd vanwege natrappen in de richting van Ferdy Druijf. "Dat vind ik echt, echt, echt heel erg onprofessioneel van Thomas", zegt een boze Stegeman voor de camera van FOX Sports. Hij sluit maatregelen niet uit. "Dat mag hem zeker niet overkomen als international. Ik kom hier nog eventjes op terug bij hem, omdat ik vind dat hij de groep in de steek laat."

De Fins international is schuldbewust. "Ik denk dat het kortsluiting was", stelt hij. "Normaal ben ik niet een speler die natrapt. Het enige dat ik kan zeggen is dat het oliedom is en dat dit niet meer mag gebeuren. Ik ben oud genoeg nu. Ik baal er ook verschrikkelijk van."

AZ was al voor de rode kaart van Lam langszij gekomen via Myron Boadu. Stegeman zag dat PEC in de slotfase met de rug tegen de muur stond. "Met kunst- en vliegwerk hebben we hier nog een punt aan overgehouden. Vooraf teken je daarvoor, maar als je de wedstrijd kijkt en je speelt zo'n lange tijd met tien tegen elf: dan moet je gewoon winnen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws