Update: 'Gesprekken De Boer en KNVB in afrondende fase, staf meenemen mogelijk'

Update: 'Gesprekken De Boer en KNVB in afrondende fase, staf meenemen mogelijk'

Gepubliceerd: zondag 20 september 2020 om 09:45zo 20-09-2020 om 09:45

Laatste update: zondag 20 september 2020 om 14:06zo 20-09-2020 om 14:06

Frank de Boer en de KNVB gaan maandag weer met elkaar in gesprek over de vacante trainerspositie bij het Nederlands elftal. Eerder deze week voerden beide partijen al een verkennend gesprek en De Boer lijkt de enige overgebleven kandidaat.

"Maandag is inderdaad een tweede gesprek gepland tussen de KNVB en De Boer", geeft VI-journalist Pieter Zwart aan tijdens Voetbal International Live. In het eerste gesprek ging het puur en alleen om voetbalinhoudelijke aspecten. "Maandag gaan ze met hem de procedure in, hij lijkt de enige kandidaat van de KNVB."

Arthur Numan, voormalig Oranje-international, denkt dat De Boer een goede opvolger is van Ronald Koeman. "Hij kent natuurlijk nog veel van die jongens", doelt Numan op zijn periode als Ajax-trainer. "Tuurlijk, de laatste twee jaar is hij niet echt succesvol geweest, maar in die periode bij Ajax heeft hij het goed neergezet. Voor mij is het de ideale opvolger van Koeman", aldus Numan.

Update: de NOS weet te melden dat de KNVB Frank de Boer snel wil presenteren als opvolger van Ronald Koeman. De bond is in de laatste fase van de onderhandelingen en alleen de contractuele details zijn nog onderwerp van de gesprekken. Dat bevestigen bronnen rond de KNVB aan de NOS.

De Boer was naast Peter Bosz en Frank Rijkaard één van de topfavorieten voor de beleidsbepalers uit Zeist om de vacante positie van bondscoach in te vullen, zo klinkt het. De KNVB had geen voorkeur voor één van de drie, maar omdat De Boer de enige was die overbleef is hij nu de eerste keuze. Ook is het geen eis van de bond dat De Boer geen stafleden mag meenemen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Frank de Boer als bondscoach van Oranje: zie jij het zitten?

(9273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws