Teruggekeerde Mbappé neemt PSG direct bij de hand tegen Dolberg-loos Nice

20-09-2020 15:02 Laatste update: 15:46
5

Paris Saint-Germain begint op stoom te raken in de Ligue 1. Mede dankzij de teruggekeerde Kylian Mbappé werd OGC Nice eenvoudig met 0-3 verslagen.

PSG begon het seizoen met een reeks aan positieve coronatesten, twee nederlagen en een krappe zege op FC Metz. Tegen Nice kwam de ploeg van Thomas Tuchel veel beter voor de dag. Dat kwam niet in de laatste plaats door de rentree van Mbappé, die constant gevaar stichtte. Hij kreeg in de 38ste minuut een strafschop en die benutte de aanvaller zelf.

Op slag van rust stond Mbappé ook aan de basis van de 0-2. Hij besloot een fraaie actie met een schot dat door doelman Walter Benítez slechts ternauwernood gestopt werd. In de rebound was Angel Di María er als de kippen bij. In de tweede helft gooide Marquinhos het duel in het slot door raak te koppen op aangeven van Di María. Mitchel Bakker had een basisplaats bij de Parijzenaars en kreeg in de slotfase nog een gele kaart.

Bij Nice ontbrak Kasper Dolberg. Een officiële reden ontbreekt, maar de oud-Ajacied kampt vermoedelijk met het coronavirus.