'FC Utrecht en Genk akkoord: Van den Brom definitief op weg naar België'

'FC Utrecht en Genk akkoord: Van den Brom definitief op weg naar België'

05-11-2020 11:25 Laatste update: 11:38
199

Niets staat een bliksemtransfer van John den Brom naar België nog in de weg. FC Utrecht en KRC Genk hebben een akkoord bereikt over de afkoopsom, meldt Het Laatste Nieuws.

Van den Brom wordt bij de nummer zeven van de Jupiler Pro League de opvolger van Jess Thorup, die afgelopen weekend na een dienstverband van 39 dagen plotseling overstapte naar FC Kopenhagen. Genk meldde zich eerder deze week bij FC Utrecht en vervolgens ging het snel: de transfer lijkt snel afgerond te worden.

Aanvankelijk stond Van den Brom niet bovenaan het Genkse verlanglijstje. Na de afzegging van Marc Brys kwam de 54-jarige trainer van FC Utrecht echter met stip op één te staan. Ook FC Midtjylland-trainer Brian Priske, die dinsdagavond nog verloor van Ajax in de Champions League, was kandidaat.

Van den Brom volgde vorig seizoen Dick Advocaat op als trainer van Utrecht. Daarvoor was hij werkzaam bij AGOVV, ADO Den Haag, Vitesse, Anderlecht en AZ. Met Anderlecht werd hij in 2013 kampioen van België. Omdat zijn contract in Utrecht nog twee jaar doorloopt, moet Genk een afkoopsom betalen. Daarover is nu ook een akkoord bereikt.

Alles wijst erop dat Van den Brom komende zondag niet meer op de bank zit bij FC Utrecht. De Domstedelingen spelen in Stadion Galgenwaard de wedstrijd van het jaar tegen Ajax. Genk ontmoet zaterdag STVV in de Limburgse derby. Het trainersduo Domenico Olivieri-Michel Ribeiro zal de honneurs waarnemen.