Weghorst is weer onderwerp van gesprek in Duitsland: 'We gaan met hem praten'

Weghorst is weer onderwerp van gesprek in Duitsland: 'We gaan met hem praten'

Gepubliceerd: zondag 11 april 2021 om 13:55zo 11-04-2021 om 13:55

Laatste update: zondag 11 april 2021 om 14:02zo 11-04-2021 om 14:02

Wout Weghorst is opnieuw onderwerp van gesprek in Duitsland. De spits van VfL Wolfsburg liet zich zaterdag in de studio van ZDF uit over het coronavirus. Dat deed Weghorst eind vorig jaar ook al en toen kwam het hem op kritiek te staan.

Weghorst zette vraagtekens bij de 'coronahysterie' en riep zijn volgers op om zelf onderzoek te doen. Ook plaatste hij een afbeelding met de tekst: stel je eens voor dat er een virus is dat zo dodelijk is dat je je moet laten testen om te weten of je het hebt. Weghorst verwijderde de afbeelding vervolgens weer en kwam met excuses.

"Ik heb me niet verontschuldigd voor die post. Ik heb m'n verontschuldigingen aangeboden voor de reacties die ik van veel mensen heb gekregen", zegt Weghorst bij ZDF. "Ik heb niemand willen beledigen. En nogmaals, ik bied m'n excuses aan vanwege de reacties die ik gekregen heb, zeker voor de mensen die het anders geïnterpreteerd hebben. Ik heb het zeker niet zo bedoeld."

"Het is zeker een belangrijk onderwerp dat tegelijkertijd ook erg gevoelig ligt. Het enige wat voor mij belangrijk is is dat ieder persoon voor zichzelf moet beslissen. Het is belangrijk om er kritisch naar te kijken en daar gaat het om. Dat was ook belangrijk voor mij. Op basis daarvan moet je goede beslissingen nemen voor jezelf en je eigen toekomst", zegt Weghorst.

ZDF vindt dat Weghorst met die uitleg de plank misgeslagen heeft. 'Hij heeft de kans gemist om, ondanks meerdere verzoeken, zich te distantiëren van zijn eerdere uitlatingen.'

Reactie Wolfsburg
Algemeen directeur Jörg Schmadtke van Wolfsburg zegt met Weghorst in gesprek te gaan. "We zullen er volgende week met hem over spreken, we zullen zien wat hij bedoelde", zegt hij tegen Sportbuzzer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws