Breaking: Klassieker gaat door, politie ziet af van staking tijdens Feyenoord-Ajax

Breaking: Klassieker gaat door, politie ziet af van staking tijdens Feyenoord-Ajax

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 11:58zo 09-05-2021 om 11:58

Laatste update: zondag 9 mei 2021 om 12:05zo 09-05-2021 om 12:05

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax kan zondagmiddag doorgaan. De gemeente Rotterdam heeft het kort geding ingetrokken nu de politievakbonden afzien van de aangekondigde staking.

De Klassieker staat zondag om 14.30 uur op het programma. De politiebonden lieten zaterdag weten dat er serieus over nagedacht wordt om de taken tijdens de wedstrijd neer te leggen vanwege de botsingen met hooligans en coronademonstranten in Rotterdam en Barneveld eerder deze week. De Gemeente Rotterdam wilde dat koste wat kost voorkomen en heeft succes. 

De politievakbonden zien af van een staking na een toezegging van demissionair minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. Hij voert zondagmiddag een telefoongesprek met de bonden en maandag een langer gesprek. Dat was één van de belangrijkste eisen van de vakbonden en daarmee is de staking niet langer nodig, laten zij weten.

De politie raakte zaterdagochtend slaags met Feyenoord-aanhangers bij het trainingscomplex van de club. Daarbij werd de politie bekogeld met onder meer vuurwerk en flessen. In Barneveld liep een onaangekondigde demonstratie tegen de coronamaatregelen uit de hand. Daarnaast waren de agenten de afgelopen week druk met de vuurwerkbommen die afgingen bij onder meer twee Feyenoord-cafés. 

Daarmee was de maat vol voor de politie. Ze zijn bovendien al langer ontevreden over het feit dat er nog geen nieuwe cao is afgesloten en dat ze niet met voorrang gevaccineerd worden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws