'Champions League-climax nadert: UEFA heeft binnen 48 uur nieuws'

'Champions League-climax nadert: UEFA heeft binnen 48 uur nieuws'

Gepubliceerd: zondag 9 mei 2021 om 16:02zo 09-05-2021 om 16:02

De kans is groot dat de Champions League-finale niet in Istanbul wordt gespeeld. Door de coronasituatie in Turkije is alles veranderd en lijkt het erop dat er een nieuwe locatie gevonden moet gaan worden. De UEFA hoopt daar zo snel mogelijk over te beslissen.

Dat meldt The New York Times. Het Verenigde Koninkrijk heeft Turkije vanwege de coronasituatie op rood gezet. Omdat de Champions League-finale tussen twee Engelse clubs gaat, is het ook logischer om deze dan in Engeland te spelen. Helemaal omdat er ook supporters bij aanwezig zijn.

Villa Park gold als alternatief voor het Ataturk Olympic Stadium, maar het stadion van Aston Villa lijkt geen optie meer. The New York Times noemt nu Wembley. Wembley heeft rond de periode van de Champions League-finale al play-offs van lagere clubs op de agenda staan, maar die kunnen worden verplaatst. Mocht Wembley om wat voor reden dan ook niet kunnen, dan wordt Porto waarschijnlijk de nieuwe bestemming. Er wordt maandag vergaderd en de UEFA hoopt binnen 48 uur met nieuws te komen. 

Istanbul
De UEFA voelt mee met Istanbul. De stad dreigt voor de tweede keer op rij de Champions League-finale af te moeten staan. Het Ataturk Olympic Stadium gold vorig jaar ook al als decor voor de finale, maar het Champions League-format werd vanwege het coronavirus op de schop gegooid. De finale werd uiteindelijk gespeeld in het Estádio da Luz van Benfica. Indien dit weer het geval is, hoopt de UEFA Istanbul tegemoet te komen en de finale toe te zeggen voor 2023.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws