'Messi voorlopig in Brazilië, maar Barça wil vóór 30 juni met nieuws komen'

'Messi voorlopig in Brazilië, maar Barça wil vóór 30 juni met nieuws komen'

17-06-2021 08:44 Laatste update: 08:58
15

Lionel Messi gaat aan zijn achttiende (!) seizoen in de hoofdmacht van FC Barcelona beginnen, meldt het Catalaanse medium RAC1. Het contract van de Argentijnse vedette loopt per 30 juni af, maar beide partijen zouden dichtbij een akkoord over een nieuwe verbintenis zijn.

Messi wilde in augustus 2020 nog vertrekken, maar kon niet onder zijn contract uitkomen. Nadat clubvoorzitter Josep Maria Bartomeu werd vervangen door oude bekende Joan Laporta, kwamen de kaarten echter anders te liggen. Volgens RAC1 bevinden de contractbesprekingen zich in de afrondende fase en wordt er snel witte rook vanuit Catalonië verwacht. Het binnenhalen van zijn goede vriend Sergio Agüero is al een steuntje in de rug geweest.

Barça wil het nieuws naar verluidt voor het einde van de maand naar buiten brengen, al zal Messi voorlopig niet in Catalonië zijn. De aanvoerder van Argentinië verblijft in Brazilië, waar hij voor de zesde (!) keer zijn land vertegenwoordigt op de Copa América. Messi kwam in de eerste wedstrijd tegen Chili direct tot scoren, al bleven de Argentijnen steken op een 1-1 gelijkspel. De laatste poulewedstrijd staat gepland voor 29 juni, maar het zit er dik in dat Messi en de zijnen ook in juli aan de bak moeten in de knock-outfase. Vier van de vijf landen in de poule gaan namelijk door.

No Poll