Koeman onder indruk van 'geweldige' Memphis: Dat is heel belangrijk

Koeman onder indruk van 'geweldige' Memphis: "Dat is heel belangrijk"

22-08-2021 07:58 Laatste update: 09:40
28

Ronald Koeman kan leven met het gelijkspel op bezoek bij Athletic Bilbao van zaterdagavond (1-1). De Nederlandse oefenmeester zag met tevredenheid hoe Memphis Depay FC Barcelona bij de hand nam.

"Ik ben niet ontevreden over het resultaat. Een gelijkspel is denk ik terecht", zegt Koeman na afloop tegen de Spaanse pers. De trainer van de Catalanen zag zijn landgenoot Memphis in de tweede helft op spectaculaire wijze de 1-1 maken. "Memphis is een geweldige voetballer en daarom hebben we hem gehaald. Het is jammer dat hij ook niet de 1-2 kon maken. Depay is een belangrijke voetballer die efficiëntie en kracht combineert, dat is heel belangrijk."

Ook over het spel van Frenkie de Jong is Koeman meer dan tevreden. "Hij was belangrijk in de tweede helft. Hij doorbreekt linies en over het algemeen speelde hij een geweldige wedstrijd." 

Hoewel Koeman niet ontevreden is, erkent hij dat Lionel Messi node gemist wordt. "Een tegenstander is banger als Messi er is, uiteraard. Dat geldt ook voor ons. Als Messi de bal heeft, raakt hij die normaliter niet kwijt. Het is te zien dat hij er niet is. Dat weten we ook, maar we kunnen het niet veranderen", zegt hij over zijn voormalig sterspeler.

FC Barcelona gaat voorlopig aan kop in de Primera Division, met vier punten uit twee wedstrijden. Andere ploegen komen later dit weekend nog in actie.