Van der Sar baalt van vertrek Ten Hag en wijst op niet afgeronde Ajax-missie

Van der Sar baalt van vertrek Ten Hag en wijst op niet afgeronde Ajax-missie

21-04-2022 12:38
137

Ajax-directeur Edwin van der Sar ziet Erik ten Hag met pijn in zijn hart vertrekken. De trainer heeft zijn handtekening gezet onder een driejarig contract, met een optie voor een vierde seizoen.

Ten Hag stond sinds 2018 aan het roer bij Ajax. Na weken van geruchten is zijn overstap naar Manchester United rond. "Vier en een half jaar is een mooie periode, maar we hadden Erik graag langer bij Ajax gehouden", reageert Van der Sar op de clubsite.

Wedden

Meer odds

"Hij gaat de stap maken naar een van de grootste clubs ter wereld, die in een fantastische competitie speelt. Wij zijn Erik sowieso veel dank verschuldigd voor wat hij tot nu toe met Ajax bereikt heeft, maar we zijn nog niet klaar."

Van der Sar vervolgt: "Aan het eind van het seizoen zal ik uitgebreider terugblikken op zijn vertrek, voor nu tellen de laatste wedstrijden van het seizoen (vijf stuks, red.) waarin we met zijn allen de landstitel willen prolongeren."

Ten Hag wordt na Louis van Gaal de tweede Nederlandse manager van Manchester United. Hij volgt Ralf Rangnick op, die nog wel twee jaar als adviseur bij de club betrokken blijft. Ten Hag wist Ajax terug te leiden naar de Europese (sub)top en won er vijf prijzen.