Weer enorme klap voor Leeuwinnen: sterspeler Miedema test ook positief op corona

Weer enorme klap voor Leeuwinnen: sterspeler Miedema test ook positief op corona

12-07-2022 18:53 Laatste update: 19:03
134

Opnieuw erg slecht nieuws voor de Oranje Leeuwinnen: na Jackie Groenen is ook Vivianne Miedema besmet geraakt met het coronavirus. De superspits van Oranje heeft positief getest en moet nu in isolatie, waardoor ze het komende duel met Portugal zal moeten missen op het EK.

Miedema was net benoemd tot de nieuwe aanvoerder, na het uitvallen van Sari van Veenendaal. Bondscoach Mark Parsons ziet zijn selectie dus steeds dunner worden. "Viv kreeg aan het einde van de middag klachten en is getest. Ze zal er morgen (woensdag, red.) niet bij zijn, we zullen haar zo veel mogelijk isoleren", laat de Brit weten in een eerste reactie tegenover de NOS.

Wat voor Groenen gold, geldt ook voor Miedema. De Drentse kan weer aansluiten zodra ze een negatieve test aflegt en geen klachten meer heeft. Of ze nog minuten kan maken in de groepsfase, is nog afwachten. 

Oranje opende het EK met een 1-1 gelijkspel tegen Zweden en stuit woensdag in Leigh op Portugal. De laatste groepswedstrijd tegen Zwitserland staat gepland voor zondag. Na de eerste speelronde staan alle vier de teams in poule C op gelijke hoogte, met ieder één punt.