Man City moet Guardiola voorlopig missen: manager geopereerd na rugproblemen

Man City moet Guardiola voorlopig missen: manager geopereerd na rugproblemen

22-08-2023 14:49 Laatste update: 14:54
24

Manchester City moet het voorlopig stellen zonder Pep Guardiola. De manager van The Citizens had al geruime tijd last van rugproblemen. Inmiddels is hij geopereerd. 

Dat maakt City bekend via het clubkanaal. Guardiola kampte al lang met 'ernstige rugpijn'. De operatie is succesvol verlopen en Guardiola zal zijn revalidatieproces voortzetten in Barcelona. 

De 52-jarige Spaanse oefenmeester wordt na de komende interlandbreak terugverwacht. Een blik op de agenda leert dat hij dus sowieso de twee duels van City met Sheffield United en Fulham aan zich voorbij zal moeten laten gaan. Juanma Lillo zal tijdelijk de honneurs waarnemen, zowel op de trainingen, als tijdens de wedstrijden aan de zijlijn. 

Guardiola, die vorig seizoen de treble won met City, is ook deze jaargang uitstekend van start gegaan met zijn ploeg. In de seizoensouverture werd afgerekend met Burnley (0-3), waarna in speelronde twee ook Newcastle United (1-0) werd verslagen. Tussendoor werd ook nog afgrekend met Sevilla in de strijd om de Europese  SuperCup. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Manchester City (@mancity)