Update: Memphis bevestigt miljoenentransfer naar Lyon met tweet

Update: Memphis bevestigt miljoenentransfer naar Lyon met tweet

20-01-2017 12:59
11

Jean-Michel Aulas heeft donderdagavond openheid van zaken gegeven over de aanstaande transfer van Memphis Depay naar Olympique Lyon. De Franse preses denkt dat het nog zeker 48 uur kan duren voordat de deal rond is. 

United en Lyon bereikten eerder deze week een akkoord over Memphis. De laatste plooien worden nu gladgestreken, vertelt Aulas aan radiostation RMC. "Het is een beetje ingewikkeld, we hebben te maken met allerlei bonussen. Deze transfer was een enorme operatie. Het gaat om 16,5 miljoen euro plus acht miljoen aan bonussen. Een enorme investering voor ons. Ook PSV heeft door deze transfer nog recht op een aantal bonussen."

De voorzitter weet zeker dat de transfer in orde komt. "We hebben vaker zaken gedaan met Manchester United. Het is een zeer gestructureerde club die altijd z'n beloftes nakomt. Een tijdje terug hebben wij Rafael da Silva nog van ze gekocht. We zijn druk bezig nu, ik verwacht dat het nog zeker 48 uur duurt voordat Memphis speler is van Lyon." 

Het lijkt er dus op dat de 22-jarige international komend weekend sowieso nog niet in actie komt voor die Ligue 1-formatie, aangezien nieuwe spelers uiterlijk op vrijdag geregistreerd moeten zijn om in het weekend op het veld te mogen staan. Lyon neemt het zondagavond in eigen huis op tegen Olympique Marseille.

Update 12.59: Memphis Depay heeft zojuist bevestigd dat hij naar Olympique Lyon verkast. 'Wij zijn Olympique Lyonnais', twittert de 22-jarige aanvaller, die overkomt van Manchester United. Beide clubs hebben nog niets officieel bekendgemaakt, maar dat is een kwestie van tijd.

Lees ook: Héérlijke sterrenaanval: zo gaat Olympique Lyon eruit zien met Memphis